21 mars 2015
16:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: IFK Örby U - Jitex Mölndal BK U

Efter lätt träning och mat på Åbyvallen på förmiddagen begav vi oss till Örby som vi tidigare besökt två gånger som uppvärming inför Gothia cup. Idag var det lite kyligare när vi ställdes mot deras U-lag och det blev en riktigt bra genomkörare för våra tjejer.
Örby startar i en rasande fart och vi har som vanligt lite svårt att komma igång. Örby har en tydlig spelidé där de bygger upp från backlinjen, har mycket folk i på mittfältet med bra rörelse och letar djupledsbollar på deras vänsterspringare och toppforwad. Det är på ett sådant uppspel som de tar ledningen på redan efter dryga 6 minuter när vi lite tappar positionerna bakåt och vänsterspringaren kan placera bollen i mål via bortre stolpen.
En tung början men vi höjer oss och börjar också försöka bygga bakifrån och efter dryga kvarten av matchen har vi jämnat ut spelet lite mer och kan komma upp längre i planen. Vi lyckas inte etablera något längre anfallspel men kommer upp i några halvchanser och vid ett tillfällena sätter vi press på deras mittbackar, kan ta bollen och ta oss fram till ett friläge där vi enkelt rullar in kvitteringen. Efter det håller vi uppe spelet mycket bättre och även om djupledsbollarna fortsätter komma på vår högerkant så ligger vi nu rätt i positionerna och kan avvärja angreppen.
Vi saknar lite rörlighet i första halvlek, och det gör att vi också slår bort många av uppspelen till motståndarna. Stor orsak till detta är också att Örby har ett välorganserat och kompakt mittfält som vi har svårt att komma igenom.
I halvlek pratar vi om att försöka ta lite fler löpningar samt att vara först på bollen i uppspelen och i kraft av medvinden så kommer vi upp mycket bättre i uppspelen och hittar även upp till våra forwards på ett bättre sätt. Vi kommer igenom vi ett par tillfällen men det kommer en back emellan i sista sekund eller så går avsluten utanför.
Örby är inte ofarliga och har ungefär lika många avslut som oss men det blir aldrig riktigt farligt förrän efter ca 30 minuter då de sätter press på oss vid mittlinjen och kan sedan ta sig igenom till ett skott från nära läge som går in och ledning för hemmalaget 2-1.
I slutet har vi ett par hörnor som vi försöker forcera in men vi kommer inte närmare och vi får notera första förlusten. Men vi tar med oss att vi spelar upp oss i andra halvlek och gör en mycket bättre insats samt får uppspelen att funka mycket bättre. Örby är ett duktigt lag med trygghet i att bygga upp från backlinjen med spelvändningar och uppspel via mittfält till yttermf eller forward och dessutom har de en bra organisation i försvarsspelet. Vi får en bra genomkörare idag och framför allt i andra halvlek så har vi också en bra organisation och har bra koll på hemmalagets anfall.